Vacature: werkloosheidsconsulent (m/v/x)

Functie

Als dossierbeheerder sta je, samen met je collega's, in voor een correcte en snelle dienstverlening aan onze werkloze leden. Aan het loket stel je de juiste vragen om de situatie te kunnen analyseren en werkloosheidsdossiers te kunnen opmaken. Je informeert onze leden op een begrijpelijke manier over de werkloosheidsreglementering. Backoffice maak je analyses, geef je antwoorden op gestelde vragen en doe je de administratieve verwerking van de werkloosheidsdossiers.

Profiel 

Diploma: bachelordiploma, bij voorkeur sociaal maatschappelijke studierichting, of gelijkwaardig door ervaring. Starters zijn uiteraard ook welkom. 

Basiscompetenties 

  • je bent klantgericht en je onderkent de behoeften van verschillende klanten (intern en extern) en handelt hier adequaat naar in functie van een optimale dienstverlening. Je onderneemt acties om voor de klant de geschikte oplossing te bieden bij specifieke vragen en problemen.
  • je brengt regels, afspraken, sociale en ethische normen in de praktijk. Je komt je afspraken na en neemt je verantwoordelijkheid op. 
  • Je overlegt met collega’s en maakt duidelijke afspraken. Je deelt ervaring en expertise op een actieve manier met collega’s. Je zet je extra in als dit vereist is: het vervangen van een zieke collega, een onverwachte gebeurtenis, …. 
  • Je handelt met aandacht voor de doelstellingen en de belangen van het ABVV, de dienst en de taak. Je kent de deontologie die eigen is aan de functie en die leef je na.

Functiegebonden competenties

  • Je analyseert een situatie, door een geheel aan informatie op een inzichtelijke en methodische manier samen te brengen. Je benadert een probleem vanuit verschillende invalshoeken. Je legt logische verbanden.
  • Je bent communicatief sterk, je kan een boodschap vriendelijk doch assertief overbrengen zodat de klant tot wie ze gericht is ze begrijpt. Je speelt in op wat gezegd wordt en stimuleert een open dialoog. Je luistert actief.
  • Je werkt zorgvuldig en betrouwbaar, je blijft onder verhoogde druk kwaliteitsvol werk afleveren. Je weet snelheid met diepgang en nauwkeurigheid te combineren. Je komt je afspraken na en neemt je verantwoordelijkheid op. 
  • Je kan omgaan met stress, je blijft kalm en rustig in onverwachte situaties, bij tegenslag, kritiek of verhoogde werkdruk. Je reageert rustig bij tegenstand. Je behoudt een correcte houding bij confrontaties.

Kennis 

Je hebt een basiskennis van of interesse in sociale wetgeving en arbeidsrecht.
Je drukt je foutloos en vlot uit in het Nederlands, zowel in gesproken als geschreven vorm. Je kan bepaalde zaken op een simpele manier uitleggen. 
Je hebt een goede kennis van courante informaticatoepassingen. 

Aanbod 

Een prettige werksfeer waar vertrouwen en autonomie centraal staan, opleiding en bijscholing, en een enthousiaste organisatie die je in je werk ondersteunt. 

Het aangeboden contract is een contract onbepaalde duur, voltijds in een 35 uren-werkweek. Marktconform loon. Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, laptop en gsm. 100% tussenkomst in woon-werkverkeer met openbaar vervoer (of fietsvergoeding). Goede combinatie werk privé.

Sollicitatieprocedure

Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief en jouw CV via e-mail naar miriam.goethals@abvv.be (diensthoofd personeelszaken).

Wij selecteren de geschikte kandidaten en nodigen hen uit via e-mail. Een assessment bij een erkend bureau volgt, en een gesprek met de jury. De tewerkstelling start zo snel mogelijk na de beslissing. 

Voor informatie over het profiel kan je terecht bij Elien De Lamper op 0495 35 51 59 (diensthoofd werkloosheidsdienst), andere vragen kan je stellen aan Miriam Goethals op 0476 244 196.

Wij selecteren op basis van kwaliteiten en competenties. 

Deel deze pagina: