De jobbonus aanvragen? Wij helpen je

Verdien je minder van € 2.900? Dan heb je misschien recht op de jobbonus. Dit is een premie van de Vlaamse overheid die jaarlijks wordt uitbetaald. Je moet in Vlaanderen wonen om er recht op te hebben maar je mag wel in een ander gewest werken. In 2023 werd de jobbonus uitgebreid.

Hoeveel krijg je?
De hoogte van de jobbonus wordt berekend op basis van je inkomen van het vorige kalenderjaar.

  • Heb je een gemiddeld bruto voltijds maandinkomen van maximaal € 1.950? Dan ontvang je de volledige jobbonus van (netto) € 600 per jaar.
  • Vanaf een bruto maandinkomen van € 1.950 daalt het bedrag geleidelijk tot minimum € 50 bij een gemiddeld bruto maandinkomen van € 2.899.
  • Verdien je € 2.900 of meer? Dan heb je geen recht meer op de jobbonus.

Wat moet je doen?
Je moet je rekeningnummer registreren bij de Vlaamse overheid. Vanaf dan wordt de bonus automatisch uitbetaald. Je zal hiervoor een brief ontvangen of je kan dit nu al via je Burgerprofiel doen. Alle informatie over de aanvraag en een check om te zien of je er recht op hebt vind je hier terug.

Heb je hulp nodig bij het ingeven van je rekeningnummer of bij je aanvraag?  Het ABVV Oost-Vlaanderen helpt je.

De jobbonus helpt, maar is niet de beste oplossing

  1. Het ABVV wil dat de (minimum)lonen omhoog gaan. Want dan ga je er ook op vooruit als je op pensioen gaat, werkloos of ziek wordt. Daarom blijven wij actie voeren voor een minimumloon van 14 euro/uur.
  2. Periodes van tijdelijke werkloosheid tellen niet mee in de berekening. Was je even tijdelijk werkloos door corona? Of straks door de hoge energieprijzen? Dan telt de jobbonus niet voor die periodes. En dat is niet fair.
  3. De uitvoering van de jobbonus is problematisch. Een rekeningnummer digitaal registreren om je recht te openen? Niet evident voor velen. En bovendien brengt het oplichters op ideeën. Blijf dus alert voor valse mails en sms-jes over de jobbonus! Enkel de link burgerprofiel.be/jobbonus is correct.

Mis ook de andere premies waar je recht op hebt niet! Het ABVV helpt je

Contact

Algemene centrale
ac.oostvlaanderen@accg.be
09 265 97 50

Horval
info@abvv-voeding-ovl.be
09 265 53 11

BTB
btb.gent@abvv.be
09 218 79 80

Metaal
sdedobbelaer@abvvmetaal.be
09/265 52 61

BBTK Waasland
https://www.bbtk.org/nl/fed/waasland

BBTK Gent
jur.dienst.gent@bbtk-abvv.be

BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse
bbtkaalst@bbtk-abvv.be

Deel deze pagina: