De jobbonus aanvragen? Wij helpen je

De jobbonus is een Vlaamse maatregel voor werknemers met een laag inkomen. Als je recht hebt op de jobbonus dan ontvang je nog dit jaar een brief van de Vlaams overheid. Het enige wat je hoeft te doen, is je rekeningnummer ingeven op je burgerprofiel. Woon je in Vlaanderen, maar ben je grensarbeider? Dan moet je de jobbonus zelf aanvragen.

Voor wie is de jobbonus?

 • Loontrekkenden (werknemer of ambtenaren) met woonplaats in Vlaanderen, die maandelijks minder dan 2500 euro bruto verdienden in 2021, kunnen een jobbonus ontvangen na registratie van hun rekeningnummer op www.burgerprofiel.be/jobbonus.
 • Iedereen die woont in Vlaanderen én werkt in België én recht heeft op de jobbonus ontvangt jaarlijks een officiële brief van de Vlaamse overheid per post of via je e-box van de overheid. De eerste brieven worden verstuurd vanaf half november 2022 en de laatste brieven worden verstuurd eind 2022.
 • Wie woont in Vlaanderen én werkt buiten België, ontvangt géén brief. Zij moeten zelf een aanvraag indienen.

Hoeveel?  

 • Enkel wie maximaal 1800 euro bruto verdient krijgt de maximale jobbonus van 600 euro per jaar.
 • Het bedrag daalt geleidelijk tot 20 euro bij een bruto maandinkomen van 2499 euro.
 • Iedereen die recht heeft op een jobbonus, ontvangt eenmalig 100 euro extra voor het gewerkte jaar 2021.
 • Je hebt tot eind 2024 om je rekeningnummer te registreren om je jobbonus voor het gewerkte jaar 2021 te ontvangen. Je hebt dus nog tijd om dit in orde te brengen.
 • Vanaf het gewerkte jaar 2022 worden de minimale loongrenzen opgetrokken naar 2700 euro voor de eerste jaarhelft tot 2900 euro voor de tweede jaarhelft. Het minimaal bedrag van de jobbonus zal vanaf dan ook 50 ipv 20 euro zijn.

Lees hier hoe je zelf je rekeningnummer kan registreren.

Heb je hulp nodig bij het ingeven van je rekeningnummer of bij je aanvraag?  Het ABVV Oost-Vlaanderen helpt je.

De jobbonus helpt, maar is niet de beste oplossing

 1. Het ABVV wil dat de (minimum)lonen omhoog gaan. Want dan ga je er ook op vooruit als je op pensioen gaat, werkloos of ziek wordt. Daarom blijven wij actie voeren voor een minimumloon van 14 euro/uur.
 2. Periodes van tijdelijke werkloosheid tellen niet mee in de berekening. Was je even tijdelijk werkloos door corona? Of straks door de hoge energieprijzen? Dan telt de jobbonus niet voor die periodes. En dat is niet fair.
 3. De uitvoering van de jobbonus is problematisch. Een rekeningnummer digitaal registreren om je recht te openen? Niet evident voor velen. En bovendien brengt het oplichters op ideeën. Blijf dus alert voor valse mails en sms-jes over de jobbonus! Enkel de link burgerprofiel.be/jobbonus is correct.

Mis ook de andere premies waar je recht op hebt niet! Het ABVV helpt je

Contact

Algemene centrale
ac.oostvlaanderen@accg.be
09 265 97 50

Horval
info@abvv-voeding-ovl.be
09 265 53 11

BTB
btb.gent@abvv.be
09 218 79 80

Metaal
sdedobbelaer@abvvmetaal.be
09/265 52 61

BBTK Waasland
https://www.bbtk.org/nl/fed/waasland

BBTK Gent
jur.dienst.gent@bbtk-abvv.be

BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse
bbtkaalst@bbtk-abvv.be

Deel deze pagina: