(0)

Selecteer Regio

De nieuwe dienstverlening van VDAB. Let op!

De VDAB heeft een nieuwe strategie om het contact met werkzoekenden te verbeteren. De loopbaanconsulenten van het ABVV staan voor jou klaar als je vragen hebt over de VDAB, over hoe je het beste werk zoekt en over Mijn Loopbaan.


Als je met de computer kan werken, dan verloopt het contact met de VDAB nu via  jouw online dossier bij de VDAB, Mijn Loopbaan. Je zal ook vaak opgebeld worden door de servicelijn van de VDAB. Zij zullen vragen stellen over hoe je solliciteert, hoe vaak,….

De loopbaanconsulenten van het ABVV staan voor jou klaar als je vragen hebt over de VDAB, over hoe je het beste werk zoekt en over Mijn Loopbaan. Maak hier een afspraak.

Inschrijven bij de VDAB als werkzoekende

Om recht te hebben op een uitkering moet je je bij VDAB inschrijven als werkzoekende.

Je kan dat online op de computer thuis of in de Werkwinkel. Of ook telefonisch via de gratis VDAB-Servicelijn (0800 30 700).

De VDAB stuurt je de volgende dag een e-mail of brief met informatie over je rechten en plichten als werkzoekende, over de ‘digitale tools’ en de Servicelijn van VDAB.

Eén van de VDAB tools is ‘Mijn loopbaan’, jouw persoonlijk online dossier. Je vindt er opdrachten en tips, ‘jobsuggesties’ en vacatures op maat.

De VDAB controleert jouw zoekgedrag naar werk

De VDAB vraagt jou om binnen de 4 weken na je inschrijving contact op te nemen met de Servicelijn. Doe je dit niet, dan belt de Servicelijn zelf en dit 6 weken na je inschrijving.

De Servicelijn belt jou elke 3 maanden om je zoekgedrag naar werk op te volgen en om te kijken of je misschien hulp nodig hebt.

Als je jouw telefoon niet opneemt of niet terugbelt, dan stuurt de VDAB een aangetekende brief. Reageer je nog steeds niet, dan gaat jouw dossier naar de controledienst van de VDAB. Je riskeert dan een sanctie. Hierdoor krijg je een paar weken geen werkloosheidsuitkering. De VDAB kan zelfs beslissen om jouw recht op uitkering volledig te stoppen.

Wat doe ik als het fout loopt? Het ABVV helpt jou

Maak een afspraak met jouw regionale loopbaanconsulent. Je vindt hun gegevens hier.

Zij helpen jou als je hulp wilt bij het zoeken naar werk, maar ook als je problemen hebt met de VDAB.

Onze gratis workshop Werken met de VDAB tools

De VDAB verwacht van werkzoekenden dat zij vlot met ‘Mijn Loopbaan’ kunnen werken.

‘Mijn loopbaan’ is het online dossier van een werkzoekende bij de VDAB. De VDAB controleert jouw zoekgedrag naar werk via ‘Mijn Loopbaan’. Het is dus heel belangrijk dat je goed weet hoe het werkt.

Tijdens deze infosessie vertellen we je wat de VDAB van jou verwacht over het beheer van ‘Mijn loopbaan’.

Schrijf je in via onze loopbaanconsulenten.

Terug Top