(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

September Cupcake maand

Een actie van de Stichting Alzheimer Onderzoek

Stichting Alzheimer Onderzoek stelt de 3de Belgische Alzheimer Cupcake maand voor. Bak, verkoop en steun mee het Alzheimeronderzoek.


Hoe meedoen?

1. BAK samen met vrienden of familieleden, partners, kinderen en kleinkinderen; medebewoners van het WZC of met het verzorgend personeel; collega’s of werkmakkers; clubgenoten of vrienden uit het verenigingsleven leuke, mooie, maar vooral lekkere cupcakes en geniet van deze toffe activiteit !

2. VERKOOP jullie cupcake creaties voor het goede doel: het Alzheimeronderzoek!

3. STORT de opbrengst op de speciale cupcake-rekening van Stichting Alzheimer Onderzoek: BE83 0017 5620 5915 met als melding: “cupcake actie 2018”.

Wie en wat is de Stichting Alzheimer Onderzoek?

De Stichting Alzheimer Onderzoek (afgekort SAO) is een Belgische non-profit organisatie van openbaar nut. De primaire doelstelling van Stichting Alzheimer Onderzoek is financiële steun geven aan basis, klinisch en diagnostisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en aanverwante hersenziekten. De stichting werd opgericht in 1995, en werd actief vanaf 1998. Sinds 1998 heeft SAO reeds 140 belangrijke wetenschappelijke onderzoeksprojecten gesteund. Hiervoor is de stichting volledig afhankelijk van giften, schenkingen en legaten van particulieren.

Elk jaar roept SAO elke universiteit in België op om aanvragen voor sponsoring van haar onderzoeksprojecten in te dienen. Deze aanvragen doorlopen een strenge selectieprocedure op basis van kwaliteit en relevantie met betrekking tot het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Nadien wordt elk geselecteerd project gescreend en bestudeerd door  buitenlandse professoren - reviewers. De deliberatie van al de gescreende projecten gebeurt nadien door onze Wetenschappelijke Adviesraad.

SAO hecht veel belang aan het vergroten van de bewustwording ten opzichte van en de kennis over de ziekte van Alzheimer. Het bespreekbaar maken van deze ziekte is mede één van de hoofdbetrachtingen van SAO.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top