(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

ABVV schenkt 12.000 euro aan Music For Life

Alle acties en giften van ABVV-militanten, gewesten en centrales brachten 12.101,30 euro op. Een ABVV-delegatie overhandigde dat bedrag op vrijdag 24 december 2010 aan het Glazen Huis in Antwerpen.


ABVV-acties in Vlaanderen voor Music For Life

  • We haalden fondsen op bij onze beroepscentrales en gewestelijke afdelingen.
  • ABVV Vlaams-Brabant vormde op dinsdag 21 december 2010 met meer dan 200 mensen in Leuven ‘a big human red ribbon’.
  • ABVV Oost-Vlaanderen steunde naast de gezamenlijke actie ook nog een eigen glazen huis-actie van Buurtcentrum Gentbrugge en Radio Urgent.
  • Bij ABVV regio Antwerpen verkochten de cursisten van onze KOPA-opleidingen zelf gebakken taart. Ze deden ook kleine klusjes, zoals kerstversiering ophangen. De werklozenwerking verkocht zelf gebakken cake. De personeelskring organiseerde een kerstmarkt waarop verzoeknummers gedraaid werden ten voordele van Music For Life.
  • In een aantal bedrijven zetten ABVV-militanten acties op poten waarbij ook de werkgever zijn duit in het zakje deed. Bij de grafische onderneming De Schutter Neroc bijvoorbeeld haalden onze AC-militanten onder het motto ‘Het ABVV zit in uw zakken’ 250 euro op bij het personeel. De werkgever verhoogde dat bedrag tot 1000 euro. Deze giften komen via andere kanalen bij Music For Life terecht.

Cheque overhandigd

Op vrijdag 24 december 2010 mocht een ABVV-delegatie onder aanvoering van Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV, een cheque van 12.101,30 euro overhandigen aan het Glazen Huis in Antwerpen.

Dirk Schoeters en Caroline Copers met de cheque voor Music For Life

Opbrengst voor weeskinderen

De opbrengst van Music For Life gaat naar Rode Kruisprojecten ten voordele van aidswezen.

Wereldwijd leven 15 miljoen kinderen die hun ouders verloren aan de gevolgen van aids. Ze blijven alleen achter en moeten zelf zorgen voor eten, het huishouden en hun broertjes en zusjes. Het Rode Kruis helpt jaarlijks 100.000 weeskinderen van aidsouders in zuidelijk Afrika.

Andere sites

Zoek op trefwoord

solidariteit

Terug Top