(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

In actie

Strengere milieuwetgeving schaadt economie niet 

Onder druk van de bedrijfswereld wil Europa de milieubescherming verzwakken. Een betere milieubescherming zou immers leiden tot jobverlies en hogere kosten. Twee recente studies spreken dit echter tegen.

Wij zoeken jouw verhaal! 

Ben je militant, delegee of secretaris en actief rond klimaat en milieubescherming? Dan kan jij ons helpen!

Luchtkwaliteit is reden tot bezorgdheid 

Om de luchtkwaliteit te verbeteren zijn er dringend acties nodig. Ook werknemers kunnen in hun bedrijf daaraan meewerken via een duurzaam woon-werkverkeer.

Peiling: De duurzame consument 

Hoe hard houdt de Vlaming rekening met het milieu? De Vlaamse Overheid peilde naar hoe milieubewust we zijn vandaag. En liet ruim 1000 Vlamingen hun zeg doen over hun milieuvriendelijke aankopen.

Nano in je (werk)omgeving 

Er is een groeiende ongerustheid over de allerkleinste stoffen die de industrie produceert, de nanostoffen. Vaak weten we wel wat deze materialen goed doen. Maar welke negatieve gevolgen ze kunnen hebben voor mens en milieu blijft te vaak bij giswerk.

Verlies biodiversiteit risico voor tewerkstelling 

Nieuw rapport analyseert de relatie tussen duurzaam beheer van de biodiversiteit en tewerkstelling. Slagen we er in om het natuurlijk kapitaal duurzaam te beheren dan kan dit tewerkstelling creëren.

Productievere werknemers in ‘groene‘ bedrijven 

Milieumaatregelen zijn geen domper op de economische prestaties van het bedrijf. In bedrijven waar vrijwillig aandacht is voor milieubescherming en de vergroening van de bedrijfsactiviteiten zijn werknemers vaak productiever.

Bedrijf in de kijker: Norbord 

Norbord, het vroegere Agglo, was niet onbesproken als het over milieuthema’s, veiligheid en gezondheid ging. Sinds de overname door Norbord gaan investeringen in milieu, veiligheid en gezondheid samen. Opleidingen en werknemersbetrokkenheid spelen hier een cruciale rol. Een gesprek met de delegees.

Voor waardig werk en een duurzame economie bij Eco print Center NV 

Ter gelegenheid van de de 18de VN-Klimaatconferentie, dit keer in de olierijke en vakbondsonvriendelijke Golfstaat Qatar, praten we met Johan en Jack. Twee ABVV-afgevaardigden bij Eco Print Center die het milieu een warm hart toedragen.

Syndicalisten aan het woord 

In heel Europa maken vakbondsmilitanten een vuist voor het milieu.

Vergroenen in de dienstensector 

Werknemersintiatieven vergroenen de zorgsector. Vakbondsafgevaardigde Tuur Vanmuysen zet zelf tal van maatregelen op poten: een dierenpark als afvalverwerking, fietsherstelplaats, een veggiedag, ...

Delegees aan het woord 

In de vakbondslokalen van ABVV-metaal in Tongeren ontmoet Arbeid en Milieu de delegees van Ellimetal. Ze praten over hun inspanningen om energiemaatregelen door te voeren. De drempels die ze ervaren en hoe ze hiermee omgaan.

Rio +20: een flop, of toch hoop? 

Van 20 tot 22 juni 2012 vond in Brazilië Rio+20 plaats, de VN-top over duurzame ontwikkeling. ‘De toekomst die we willen’ moest een ambitieuze slotverklaring worden. Helaas werd de trein naar een nieuw tijdperk niet gehaald.

Rio+20: interview Judith Kirton-Darling (EVV) 

Van 20 tot 22 juni 2012 vindt in Brazilië een internationale top plaats over duurzame ontwikkeling: Rio+20. De Verenigde Naties is er de organisator van. Het Europees Vakverbond (EVV) is er ook aanwezig.

Rio+20: interview Willy De Backer (ETUI) 

In juni vindt in Brazilië een internationale top plaats over duurzame ontwikkeling: Rio+20. De ecologische achteruitgang en de schrijnende armoede zijn de twee hoofdthema’s. Hoe kunnen we die met elkaar verbinden?