(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Affiche! in Sint-Lucas Gent

‘Affiche!, in 100 beelden van toen naar morgen’ is een project rond en met affiches uit het rijke archief van AMSAB-ISG.


Wat krijg je te zien?

Linx+ en AMSAB vroegen aan jonge grafisch kunstenaars om maatschappelijke strijdthema’s uit het verleden te vertalen naar hun leefwereld. De wedstrijd richtte zich specifiek tot studenten grafische vormgeving in het middelbaar en hoger onderwijs. We trachten de leerlingen en studenten wegwijs te maken in – maar ook bewust te maken van onze rijke ‘arbeiders’-geschiedenis en tonen de band tussen de sociale strijd en de kunsten.

Uit alle ingezonden ontwerpen werden 54 affiches geselecteerd die de basis vormen van deze reizende tentoonstelling. De tentoonstelling toont de wisselwerking tussen het nieuwe werk en de oorspronkelijke affiches, of hoe strijdthema’s van toen hun boodschap naar morgen brengen.

Waar?

De studenten van de afdeling Audiovisuele Vorming van Sint Lucas Gent namen gretig deel en gingen met heel wat prijzen lopen. Tijdens hun eindejaarstentoonstelling op 29 en 30 juni kan je de expo bekijken van 11u tot 18u.

Waar: Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent, Oude Houtlei 44
Wanneer: 29 en 30 juni van 11u tot 18u.


Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top