(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Bezoek de expo: ‘Oorlog, bezetting, bevrijding’

Op de site van het War Heritage Institute, het Koninklijk Legermuseum, wordt de meest controversiële periode in de Belgische Geschiedenis uitgevouwen.


Wat krijg je te zien?

De grootste tentoonstelling 40-45 in België. Een immersieve enscenering met visuele documenten, zeldzame getuigenissen en meer dan 2000 collectiestukken zet jong en oud aan tot nadenken. In de nieuwe ruimte is een vernieuwende en verrassende aanvulling op de bestaande, onlangs gemoderniseerde, tentoonstelling over het interbellum en het begin van de Tweede Wereldoorlog. In totaal schetsen meer dan 2000 collectiestukken, verspreid over 3000 m2, deze beladen periode in onze geschiedenis. 

Geschiedenis zonder taboes

In de nieuwe permanente tentoonstelling toont het War Heritage Institute op historisch genuanceerde wijze niet alleen de militaire gebeurtenissen, maar ook de maatschappelijke, politieke, economische en menselijke gevolgen van de oorlog. De tentoonstelling is opgebouwd rond 4 nieuwe thema’s: de bezetting en de bevrijding van het land (1940-1944), het einde van de oorlog in Europa en in Azië (1944-1945), de nationaalsocialistische repressie en de vervolging, en het genocidebeleid (1933-1945). Taboekwesties worden hierbij niet vermeden: de Belgische instellingen, de rol van de koning, het verzet, de collaboratie, de Jodenvervolging, de repressie… komen allemaal aan bod in een Europese context.

 

De affiche van de expo.

Het hele herdenkingsprogramma voor 75 jaar Bevrijding in één enkele klik. Het publiek zal een jaar lang in het hele land kunnen genieten van een grote keuze aan geleide bezoeken en herdenkingen in het kader van de Tweede Wereldoorlog. Ontdek het programma en de talrijke partners op www.belgiumremembers44-45.be.

 

Praktische informatie

De tentoonstelling 'Oorlog, Bezetting, Bevrijding' loopt tot mei 2020 in het site Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Jubelpark 3 1000 Brussel.

Toegang en openingsuren op de website hieronder.

 

Win tickets voor de expo!

In België wordt op 1 juni 1940 een militair bezettingsbestuur geïnstalleerd. Wie was het hoofd ervan? Als militair gouverneur zwaait hij tot 18 juli 1944 de plak over het grootste deel van België en twee Noord-Franse departementen.

Vul het juiste antwoord in op onderstaand formulier en misschien win je wel tickets! Succes!

Win tickets voor Oorlog. Bezetting. Bevrijding.


Ik zou graag geïnformeerd willen worden over de activiteiten van Linx+
 

Wat doen wij met je gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens alleen om u te informeren over Linx+ initiatieven. Wij bewaren uw gegevens zo lang als nodig.

U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken

Wanneer u dit doet, verwijderen wij uw gegevens en ontvangt u geen informatie meer van ons.Velden met een * zijn verplicht

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top