(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Onstuimige jeugd

Opgroeien in Europa van 1945 tot nu…

Een expo nog tot einde februari 2020 in het Huis van de Europese geschiedenis.


Wat krijg je te zien?

Zoals de geschiedenis van kindertijd in de jaren 60, is de geschiedenis van de jeugd recentelijk een veelbesproken onderwerp geworden. De jeugd wordt gezien als een belangrijke groep, te meer omdat ingrijpende historische ontwikkelingen - zoals het 50-jarig jubileum van 1968 - hebben bewezen dat de combinatie van jeugd en protest een universele aantrekkingskracht heeft.

De hands-on tentoonstelling toont bezoekers dat de geschiedenis van jongeren in Europa sinds de jaren 40 een verhaal is van internationale verbindingen, strijd voor sociale verandering en grotere individuele vrijheid - evenals het streven naar materiële verbetering en vrije culturele expressie. "Onstuimige jeugd" onderzoekt hoe jongeren de afgelopen 70 jaar getransformeerd zijn van een generatie die de geschiedenis lijdzaam ondergaat naar een groep die zelf actief geschiedenis schrijft.

Waar?

Het Huis van de Europese geschiedenis, gelegen in het Leopoldpark in het hart van de Europese wijk, werd in mei 2017 voor het publiek geopend. Het museum is elke dag open, de toegang is gratis en de permanente tentoonstelling is beschikbaar in de 24 talen van de EU.

Huis van de Europese geschiedenis, Belliardstraat 135 te 1000 Brussel

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top