(0)

Selecteer Regio

Vraag je school- en studietoelage aan.

Naar school gaan en studeren kost geld. De school- en studietoelagen van de Vlaamse overheid helpen om deze kosten te dragen.


De bedragen zijn verschillend voor kleuters, scholieren en studenten:

Ongeveer 1 op de 4 leerlingen en studenten heeft recht op een toelage. Je komt vlugger in aanmerking dan je denkt. Ook jij hebt misschien recht op een toelage.

Om een toelage te ontvangen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag het inkomen niet te hoog zijn. Daarnaast spelen de nationaliteit (Belg of gelijkgesteld), de opleiding en de gezinssituatie een rol.

Je kan een schooltoelage aanvragen vanaf de 1ste kleuterklas en hebt er meestal een hele onderwijsloopbaan, dus ook in het lager en secundair onderwijs en als student, recht op.

De aanvraag voor het schooljaar 2018-2019 kan je indienen vanaf 1 augustus 2018 tot en met 1 juni 2019. Dit kan online of op papier. Online aanvragen is gemakkelijk en snel.

Had je vorig jaar al recht op een toelage?

Voor iedereen die in één van de voorbije jaren een studietoelage ontving en ook dit jaar ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Je moet dan dit jaar niets meer doen.

Kreeg je vorig jaar voor het eerst een toelage?

Dan krijg je een brief waarin jouw toestemming wordt gevraagd om persoonlijke informatie op te halen uit verschillende databanken. Je moet met deze brief niets doen. Je krijgt dan binnen de twee maanden een vooraf ingevuld formulier. Je moet dit dan nakijken, eventueel verbeteren en het formulier terug bezorgen als je gegevens hebt aangepast. Kloppen alle gegevens, dan moet je ook op deze brief niet reageren.

Wil je hulp? Maak dan een afspraak met de medewerker in jouw regio:

Aalst 

carla.vancaekenberge@abvv.be of 053 72 78 13

Dendermonde

stephanie.beernaert@abvv.be of 052 259 282

Gent 

sofie.dhooge@abvv.be of 09 265 52 13

Ronse

tom.bodyn@abvv.be of 055 33 90 15

Sint-Niklaas

coen.roosenstein@abvv.be of 03 760 04 30

Terug Top