(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Art Liberty. Van de Berlijnse Muur tot Street Art

De tijdelijke tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Slag om de Ardennen en de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse Muur.


Het Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum bevindt zich op een steenworp van het beroemde Mardassonmonument. Het is de belangrijkste herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. De Slag om de Ardennen krijgt er bijzondere aandacht. Dit unieke herinneringscentrum, gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, vertrekt van de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. De bezoeker wordt ondergedompeld in het gebeuren door middel van drie vertoningen die alle zintuigen aanspreken. Hij volgt het parcours van vier personages te midden van de strijd. Langs decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films speelt het parcours in op het hart en hoofd van de bezoekers. Iedereen voelt zich persoonlijk betrokken bij deze geschiedenis.

Art Liberty. From the Berlin Wall to Street Art

Dit cultureel project vindt plaats rond het prestigieuze Mardasson Memorial, op het plein voor het Bastogne War Museum. Art Liberty brengt hulde aan de voorlopers die de Muur, symbool van onderdrukking, ingenomen hebben om er een medium van creatieve vrijheid van te maken. 30 Street Art artiesten hebben elk een kunstwerk gecreëerd op een origineel fragment van de Berlijnse Muur. Een rode draad verbindt de Ardennen met Berlijn: de strijd om Vrijheid!

De tentoonstelling in een notendop:

  • 30 kunstwerken op authentieke fragmenten van de Berlijnse Muur.
  • 30 films met interviews en toelichting van de artiesten.
  • Grote fragmenten geschilderd door Jef Aerosol en Jimmy C. die emblematische pop stars voorstellen: David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed.
  • 3 beschilderde ‘Trabant’ door gerenomeerde artiesten van de Berlijnse Muur: Thierry Noir, Christophe-Emmanuel Bouchet en Kiddy Citny.
  • De film “Éphémère” die gebaseerd is op de archieven van de Berlijnse fotograaf Heinz J. Kuzdas.
  • Een groot fresco van de Braziliaanse artiest L7M.

Ieder kunstwerk wordt ingeleid door een poëtische post-it bedacht door de Franse dichter Jean-Pierre Lemesle.

Info?

Gratis openlucht tentoonstelling:

Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne

+32 61 210 220

info@bastognewarmuseum.be

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top